Dutch Danish English Finnish French German Norwegian Swedish

 RESERVEER NU: +31 (0)517-579 282

Omgeving

“Friesland aan de Waddenzee & het IJsselmeer”. Wandelen, fietsen, wadlopen of vogelen, onthaasten, rust, ruimte, natuur, cultuur, Werelderfgoed Waddenzee...

Geniet van de prachtige omgeving op de fiets! Er zijn kilometerslange boerenweggetjes die uitnodigen tot heerlijke fietstochten. Het Hotel heeft elektrische fietsen te huur.

De Waddenzee is niet zomaar Werelderfgoed. Om opgenomen te worden op de Werelderfgoedlijst moet een gebied uitzonderlijke universele waarde bezitten.

Een kilometer van Zurich begint de afsluitdijk. De Afsluitdijk is een belangrijke waterkering en verkeersweg in Nederland.

Het prachtige oude vissersstadje Harlingen ligt iets ten noorden van Zurich. Een dagje Harlingen is genieten van zon, zee en strand.

Vanuit Harlingen vertrekt de veerboot naar Terschelling en Vlieland. Terschelling en Vlieland behoren tot de Nederlandse waddeneilanden en liggen in de Waddenzee.

Op fietsafstand van Zurich ligt het dorpje Makkum.

Op de afsluitdijk 4 kilometer van de Friese kust en van Zurich ligt het plaatsje Kornwerderzand.

Op slechts 2 kilometer van Zurich bevinden zich perfecte spots langs de Friese IJsselmeer kust.

De beroemde elfstedentocht op de schaats is voor het laatst verreden in 1987. Een tocht over het ijs over 220 kilometer door 11 Friese steden.

In een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld, gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga tussen 1774 en 1781.

Mooi filmpje over de provincie Friesland. Greg Shapiro vertelt alles wat je moet weten over Friesland en de Friezen.