Dutch Danish English Finnish French German Norwegian Swedish

 RESERVEER NU: +31 (0)517-579 282

Omgeving

Werelderfgoed Waddenzee

De Waddenzee is niet zomaar Werelderfgoed. Om opgenomen te worden op de Werelderfgoedlijst moet een gebied uitzonderlijke universele waarde bezitten.

UNESCO hanteert verschillende criteria om te beoordelen of een gebied in aanmerking komt voor het predikaat “Werelderfgoed”. Op in elk geval drie daarvan is de Waddenzee uniek in haar soort gebleken!

Waddenzee Zurich, zeldzaam gevarieerd

De Waddenzee bij Zurich kent veel verschillende soorten leefomgeving en biedt daarmee een thuis aan ruim 10.000 soorten planten, land- en waterdieren. Ieder jaar maken maar liefst 10 tot 12 miljoen vogels uit alle windstreken een korte of lange tussenstop in het Waddengebied, op doorreis van hun broedgebieden in Siberië, Canada of Scandinavië naar hun overwinteringsgebieden tot in Afrika aan toe en weer terug.

Zurich & De Waddenzee, een continu aangepast systeem

De Waddenzee bij Zurich laat op unieke wijze zien hoe natuur, planten en dieren zich continu aanpassen aan wisselende omstandigheden. Op de grens van land en water, waar zoet water en zout water elkaar ontmoeten. Dankzij het voortdurende krachtenspel tussen wind, zand en getijden vind je in de Waddenzee een wonderlijke variëteit aan vernuftig aangepaste planten en dieren, het prachtig resultaat van nagenoeg ongestoorde, natuurlijke processen.

 

Voor meer informatie: www.waddenzeewerelderfgoed.nl

 

Terug naar Omgeving >>

Fiets huren?

  • Het Hotel heeft elektrische fietsen te huur.

    Met weinig inspanning de omgeving verkennen? Dat kan op onze e-bikes!  U krijgt routekaarten mee, zodat u alle mooie plekjes zelf kunt ontdekken!

Promo Friesland